Расчёт резиновых вибро-сейсмоблоков для защиты тяжелых машин и сооружений - Булат, А.Ф.; Дырда, В.И.; Лисица, Н.И.; Новикова, А.В.; Козуб, Ю.Г.; Гребенюк, С.Н. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянуто метод розрахунку суцільного гумового сейсмоізолятора на стиск при великих деформаціях. Нелінійність при великих деформаціях враховано за допомогою оригінального пружного потенціалу. Проведене порівняння результатів розрахунку, отриманих наближеними аналітичними методами, методом скінченних елементів, з експериментальними даними для зразків сейсмічних опор. The method for calculating the solid rubber seismoinsulator compression at large strains is considered in the paper. The nonlinearity at large strains is taken in account by the original elastic potential. The comparison is made between calculation results, obtained by analitical methods, finite elements method, and experimental data for seismic support specimens.