Особенности проведения и крепления монтажного ходка 18 западной лавы пл. m₃ ПАО «Шахта им. А.Ф. Засядько» - Филимонов, П.Е. (Геотехническая механика, 2012)
Розроблено спосіб прогнозу й попередження раптових викидів вугілля, породи й газу: буріння випереджальних свердловин з контролем ефективності по параметрах акустичного сигналу, з контролем викидонебезпечності та небезпеки раптових видавлювань по параметрах акустичного сигналу при роботі комбайна. Викладено особливості проведення й кріплення монтажного ходка 18-ї західної лави пл. m₃ ПАТ «Шахта ім. О.Ф. Засядька» із застосуванням розробленого способу. A new method is developed to forecast and prevent sudden coal, rock and gas outbursts, which includes drilling of pilot holes with efficiency control by parameters of acoustic signal and control of risk of sudden outburst and heaving by parameters of acoustic signal when a combine operates. The author describes specifics of driving and supporting passage for equipment installation in the 18th western longwall, layer m₃, at the A.F. Zasyadko Mine, with the help of the method.