Методические основы определения метанообильности призабойной зоны угольных пластов в очистных выработках - Фельдман, Э.П.; Стариков, Г.П.; Калугина, Н.А.; Мамлеев, Ш.В. (Геотехническая механика, 2012)
Викладено основні положення методу визначення фактичної метановості привибійної
зони ділянок вугільних пластів, заснованих на урахуванні об’єму метану, що десорбується, з вугільних фракцій у замкнутий об’єм накопичувальної камери. Наведено приклад застосування методики. Main conceptions of the method for evaluating factual methane content in the heading of coal
beds are presented. The method is based on calculation of methane volume desorbed from the coal fractions into the closed accumulative chamber. An example of application of the method is given.