Условия формирования эоловых кор выветривания - Баранов, В.А.; Зинга Тереза Кондида да Коста (Геотехническая механика, 2012)
У статті освітлені проблеми дослідження кори вивітрювання. Представлені результати вивчення складу, структури і умов формування кори вивітрювання в піщаному кар'єрі на річці Бик. Приведені дані спектрального, рентгеноструктурного, петрографічного аналізів. Показана зіставленість мінералогії діагенетичних пісковиків геологічного пам'ятника Кам'яна Могила і пісковика кори вивітрювання піщаного кар'єру ділянки дослідження. The article covers problems of crust of weathering investigation and presents composition,
structure and conditions of formation of the crust of weathering in sand quarry of the Byc river. Results of spectral, X-ray diffraction and petrographic analyzes are shown. Comparability between mineralogy of diagenetic sandstone in the geological relict Stone Grave and mineralogy of sandstone of crust of weathering in the sand quarry area under investigation is shown.