Исследования гидравлических сопротивлений при движении в трубах золошлаковых тампонажно- закладочных суспензий - Должиков, П.Н.; Фурдей, П.Г. (Геотехническая механика, 2012)
Експериментально досліджено залежність гідравлічного опору від швидкості руху та
концентрації золошлакових суспензій при течії по трубах. Встановлена критична швидкість
руху концентрованих гідросумішей. Dependence of hydraulic resistance is experimentally set from the rate of movement of ash-slag suspensions at a flow on pipes. The critical speed of motion of the concentrated slurries is set.