Проблематика языковой картины мира в современном польском языкознании - Кислицына, Н.Н. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья посвящена описанию актуальных направлений исследований, проводимых польскими лингвистами, связанных с понятием языковая картина мира. Целью работы является определение и анализ основных тенденций современного польского языкознания в аспекте языковой картины мира, синхронизация и интеграция украинского языкознания, тематически связанного с данной
проблематикой, в общеевропейскую гуманитарную сферу. Стаття присвячена описові актуальних напрямків досліджень, які проводяться польськими лінгвістами та пов'язані з поняттям мовна картина світу. Метою роботи є визначення та аналіз основних тенденцій сучасного польського
мовознавства в аспекті мовної картини світу, синхронізація та інтеграція українського мовознавства, тематично пов'язаного з даною проблематикою, у загальноєвропейську гуманітарну сферу. The article describes most popular trends in Polish Linguistics connected with
the notion of the Linguistic Picture of the World. The main aim of the research is to
determine and analyze current tendencies in the Linguistic World Picture Field in Poland,
to contribute the synchronization and integration of the Ukrainian linguistic
school into European humanitarian sphere.