До питання про матеріали навчання історичної фонетики французької мови: німецькі запозичення повної лексикалізації - Храбскова, Д.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Основная проблема, возникающая в процессе преподавания исторической фонетики французского языка, заключается в ограниченом количестве аутентичных текстов датируемых V-XI вв. Применение сравнительно-исторического и сопоставительного методов исследования лексикализации немецких заимствований во французском языке позволяет расширить источники практического обучения фонетическим процессам во французском языке указаного периода. Основна проблема, що постає у процесі викладання історичної фонетики французької мови, полягає в обмеженій кількості аутентичних текстів, які датуються V-XI ст. Застосування порівняльно-історичного та зіставного методів дослідження лексикалізації німецьких запозичень у французькій мові дозволяє розширити джерела практичного навчання фонетичних процесів у французькій мові вказаного періоду. The basic problem arising during teaching of historical phonetics of the French language, consists in quantity of authentic texts dated V-XI centuries. Application of comparative-historical and comparative methods of research lexicalisation German loans in the French language allows to expand sources of practical training to phonetic processes in the French language.