Політичний дискурс як об'єкт наукового аналізу - Акінчиць, Н.Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
На основе анализа "политика в языке" и "язык в политике" в статье рассматривается исследование политического языка и языковой политики как автономной сферы политической науки; понятия, виды, функции и формы дискурса, и дискурс-анализ, как анализ форм коммуникативного взаимодействия. На основі аналізу "політика у мові" і "мова у політиці" в статті розглядається
дослідження політичної мови і мовної політики як автономної сфери політичної
науки; поняття, види, функції і форми дискурсу, та дискурс-аналіз, як аналіз
форм комунікативної взаємодії.