Особенности американской антропонимии - Сердюк, Е.Н. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Изучение антропонимов как национально окрашенной лексики всегда привлекало внимание филологов и лингвострановедов. Отражая особенности различных обществ, эти лексические единицы являются одними из основных объектов лингвострановедения. В данной статье рассматривается специфика американской антропонимии, а также делается попытка систематизировать имеющиеся данные, касающиеся этой проблемы. Вивчення антропонімів як національно забарвленої лексики завжди привертало увагу філологів та лінгвокраєзнавців. Відображаючи особливості різноманітних суспільств, ці лексичні одиниці виступають одними із основних об'єктів лінгвокраєзнавства. В цій статті розглядається специфіка американських антропонімів, а також робиться спроба систематизувати наявний матеріал, що стосується цієї проблеми. Studying of anthroponyms as nationally colored words has always attracted attention of modern philologists. Reflecting the main features of various societies, these lexical units are considered to be one of the main objects of Area Studies. This article deals with the specific character of American anthroponyms. An attempt to systematize the data related to this problem is also made here.