Інформаційний кайф чи світоглядно-інформаційна катастрофа? (філософія жанровотворення у контексті інформаційного впливу) - Буряк, В.Д. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье идет речь о жанрообразовании современного публицистического сознания в контексте информационного влияния. Выделяются составные информационного зомбирования (мифологизации). Делается попытка определения составляющей современного телевизионного жанрообразования. У статті мовиться прожанрове форматування сучасної публіцистичної свідомості у контексті інформаційного впливу. Зокрема, окреслюються складові інформаційного зомбування (міфологізації). Робиться спроба пояснення, виявлення складової сьогоднішнього телевізійного жанровотворення. The article deals with the ways of genre- making in present journalistic consciousness in the contest of information influence. Some ways of mass media influence are described here, among them - zombiing (creating myths). The author also made an attempt to determine a component of present-day TV genre-making.