Процеси глобалізації та їх вплив на формування конкурентного середовища в Україні - Завтур, Д.О. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье проанализированы и исследованы проблемы влияния глобализационных процессов на конкурентную среду Украины, в частности, проблемы, связанные с приходом на отечественный рынок транснациональных компаний.Определено их проконкурентное и антиконкурентное влияние на развитие конкурентных отношений, разработан ряд предложений. У статті проаналізовано і досліджено проблеми впливу глобалізаційних процесів на конкурентне середовище України, зокрема, проблеми, пов'язані з приходом на вітчизняний ринок транснаціональних компаній. Визначено їх проконкурентний і антиконкурентний вплив на розвиток конкурентних відносин розроблено низку пропозицій.