Засоби масової комунікації: сучасна міфотворчість - Мямліна, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья посвящена использованию мифов в средствах массовой коммуникации. Акцентируется внимание на
использовании мифологических элементов, что ведет к мифологизации информационного пространства и
некритичному восприятию информации. Стаття присвячена використанню міфів у засобах масової комунікації. Акцентується увага на використанні
міфологічних елементів у ЗМІ, що призводить до міфологізації інформаційного простору та некритичного
сприйняття інформації аудиторією. The article is devoted to the problem of using mythos in mass-media. Attention is paid to using mythology elements, such
methods lead to the mythologization of the information and to uncritical perception of information.