Політика партії та радянського уряду у відношенні релігійних культів у 40-60-ті роки ХХ століття (на матеріалах Криму): історіографія проблеми - Катунін, Ю.А.; Катуніна, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Все литературное наследство, которое посвящено деятельности культов,
существовавших в Крыму в 40-60 годы ХХ века, можно разбить на несколько
групп. К первой следует отнести работы, которые вышли в досоветский период.
Ко второй – публикации периода советской власти. К третьей – публикации, которые вышли, начиная с 90-х годов ХХ в. и к настоящему времени. Усю літературну спадщину, яка присвячена діяльності культів, що існували
в Криму у 40-60 роки ХХ століття, можно розбити на кілька груп. До першої слід
віднести роботи, що вийшли у дорадянський період. До другої – публікації
періоду радянської влади. До третьої – публікації, що вийшли, починаючи з 90-х
років ХХ століття і до сьогодення.