Концептуальні засади використання системного підходу у дослідженнях рекреаційно-туристичного природокористування - Стеченко, Д.М.; Безуглий, І.В. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Розглядаються методологічні питання використання системного підходу у дослідженнях рекреаційно-туристичної сфери. Акцентується увага на двох напрямах використання системного підходу: синтезі наукових методів дослідження і формуванні моделей складноорганізованих об’єктів. Викладено основні положення авторської інтерпретації регіональної рекреаційно-туристичної системи. Рассматриваются методологические вопросы использования системного подхода в исследованиях рекреационно-туристической сферы. Акцентируется внимание на двух направлениях использования системного подхода: синтезе научных методов исследования и формировании сложноорганизованных объектов. Изложены основные положения авторской интерпретации региональной рекреационно-туристической системы. The methodological questions of the use of approach of the systems are examined in researches of recreation-tourist sphere. Attention is accented on two directions of the use of the system approach: synthesis of the scientific methods of the study and formation of a complicated way-organized objects. Main positions to author’s interpretation of regional recreation-tourist system have been presented.