Вивчення давньої історії України в період романтизму: історіографічні та джерелознавчі питання - Ковальчук, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2007)
Розглядається доробок романтизму в царині давньої історії. Висвітлюється пріоритетна проблематика наукових студій істориків-романтиків. Аналізується їхній внесок у розробку української історії стародавньої доби. The author considers the contribution of Romanticism into ancient history, reveals the priority problems of the historian-romantics’ scientific studies, analyses their role in the development of Ukrainian history in ancient times.