Історіографічна спадщина Олександра Барвінського: концептуалізація історично-цивілізаційних уявлень - Куций, І. (Історіографічні дослідження в Україні, 2007)
У статті у загальних рисах охарактеризовано місце та роль О.Барвінського В історіографічноМу процесі Галичини. Зроблено аналіз його історичних праць. З'ясовано його внесок у походження історично-цивілізаційних уявлень українофільської течії національного руху Галичини. In the article outlines O. Barvinsky’s place and the role in the historiographic process of Galicia, analyses his contribution to the origin of the historicocivilisationary views of the Ukrainofile part of Galicia’s national movement.