Початковий період наукової творчості Володимира Голобуцького - Юсов, С. (Історіографічні дослідження в Україні, 2007)
В статті на основі аналізу джерельних матеріалів (архівних та власне
історіографічних) зроблено реконструкцію раннього періоду наукової
творчості авторитетного українського козакознавця В.О. Голобуцького.
Виокремлено етапи (ростовський, краснодарський та ленінградський)
цього початкового періоду, а також розкрито такий чинник, як
соціокультурне оточення В.О. Голобуцького. On the basis of analysis of source materials (both archival and generally
historiographic ones) the author has made a reconstruction of the early period
of the scientific creative work of V. Golobutsky’s – a respected Ukrainian
connoisseur of the Cossacks. The author has determined the stages (Rostov, Krasnodar and Leningrad ones) of that initial period as well as characterized
such a factor as V. O. Golobutsky’s socio-cultural surrounding.