Рукописні історичні збірники в Гетьманщині XVIII ст. - Бовгиря, А. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
В статті аналізуються рукописні історичні збірники, що
побутували на теренах Лівобережної України-Гетьманщині
впродовж XVIII ст. Розглядаються різні аспекти цих рукописних
книг: рукописна культура Речі Посполитої та Російської імперії
XVIII ст., зміст та структура рукописів, документи в складі
рукописних збірників, маргінальні записи. The article analyzes manuscript historical collections which were
available on the territory of the Left-bank Ukraina-Hetmanschyna
during the XVIII c. Different aspects of these manuscript books are
considered namely: the handwritten culture of the Polish-Lithuanian
Commonwealth and the Russian empire of the XVIII c., contents and
structure of the manuscripts, documents in the composition of the
manuscript and marginal notes.