Ризики банківських установ: проблеми визначення та управління - Швець, Н.Р. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Розглянуто теоретично-практичні аспекти визначення банківських ризиків у контексті адаптації банківського законодавства України до вимог Базельського комітету з банківського нагляду. Важливу увагу приділено системам управління ризиками в банках України та проблемам вдосконалення існуючих банківських систем ризик-менеджменту в напрямку впровадження принципів Нової угоди з регулювання банківського капіталу Базельського комітету з банківського нагляду (Базеля-ІІ). Рассмотрены теоретико-практические аспекты определения банковских рисков в контексте адаптации банковского законодательства Украины к требованиям Базельского комитета по банковскому надзору. Важное внимание уделено системам управления рисками в банках Украины и проблемам совершенствования существующих банковских систем риск-менеджмента в направлении внедрения принципов Нового соглашения по регулированию банковского капитала Базельского комитета по банковскому надзору (Базеля-ІІ). The theoretical-practical aspects of determination of bank risks have been considered in the context of adaptation of bank laws of Ukraine concerning the requirements of the Basel committee on a bank supervision. Important attention is paid to control systems by risks in the banks of Ukraine and problems of perfection of the existing banking systems of risk management in the direction of introduction of principles of the New agreement on the adjusting of bank capital of Basel committee of the bank supervision (Basel-II).