Історіографія світської інтелектуальної еліти Гетьманщини - Кононенко, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Висвітлюється вивчення козацьких інтелектуалів в українській історіографії 18-21 ст. Розглянуті та представлені нові факти
з обсягу історіографії Гетьманщини й інтелектуальної історії. The author revels the studies in the Ukrainian historiography of
the 18–21th century, presents and considers new facts from the
historiography of Hetmanate’s intellectual history.