Проблематика походження козацької зброї в українській історіографії - Тоїчкін, Д. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Стаття присвячена історії дослідження козацької зброї в
українській історичній науці з другої половини ХІХ ст. до наших
днів. Простежено розвиток наукових поглядів на цю проблему у
процесі становлення українського зброєзнавства. Окреслено
сучасний стан та сформульовані актуальні наукові завдання
вітчизняного зброєзнавства, намічені шляхи їх вирішення. The article is dedicated to the history of studies in the Cossack
armaments in Ukrainian historical science from the 19-th century till
present. The author watches the development of scientific views on
this problem in connection with the formation of Ukrainian historical
studies of arms. The actual tasks of national studies have also been
determined.