Збройні сили Української гетьманської держави 1918 року у висвітленні мемуарних праць - Горак, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Стаття присвячена відображенню історії збройних сил Гетьманату 1918 року в мемуарних працях. Автор розкриває політично різні погляди мемуаристів на це питання, визначає ступінь близькості кожного з них до історичної правди. The article is devoted to the reflections of the 1918 Hetmanate’s armed forces in historical memories. The author reveals historically and politically different views of the memoirists on this phenomenon, determines the degrees of their closeness to the truth of history.