Управління ризиками комерційного банку - Кривцун, І.М.; Кутник, О.І. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
З метою ефективного управління ризиками запропонований поділ банківських ризиків на: “традиційні”, тобто кредитні, депозитні, відсоткові, валютні, інфляційні ризики тощо; “нетрадиційні”, зумовлені спеціалізацією та диверсифікацією діяльності банку. Щодо традиційних ризиків є наявним достатньо потужний арсенал заходів впливу. Запропоновано як систематизацію заходів управління традиційними ризиками банку, так і окремі рекомендації щодо підвищення ефективності управління нетрадиційними банківськими ризиками. С целью эффективного управления рисками предложено разделение рисков на: “традиционные”, например, кредитные, депозитные, процентные, валютные, инфляционные риски; «нетрадиционные», обусловленные специализацией и диверсификацией деятельности банка. Относительно традиционных рисков в наличии имеется мощный арсенал методов влияния. Предложено как систематизацию методов управления традиционными рисками банка, так и отдельные рекомендации для повышения эффективности управления нетрадиционными банковскими рисками. With the purpose of efficient management by risks they are offered to be divided into: “traditional”, for example, credit, depositary, percentage, currency risks; “nontraditional”, caused by specialization and expansion of activity of bank. Concerning traditional risks there is a powerful arsenal of methods of influence. Both systematization of methods of management by the traditional risks of the bank and separate recommendations for the increase of efficiency of management by untraditional bank risks have been recommended.