Типологічний метод у дослідницьких практиках В. Антоновича - Ясь, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Висвітлюється роль типологічного методу у формуванні та
становленні української історіографії ХІХ ст. Розглядається
внесок В.Антоновича та інших учених у поширенні типологічного методу. The author shows the role of the typological method in forming
the Ukrainian historiography of the XIX century, considers the contribution
of V. Antonovych and other scholars into expanding the typological
method.