Іван Михайлович Бондаренко: Біоісторичний нарис - Музичко, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Метою цієї статті є дослідження на широкій джерельній базі життєвого шляху та студії одеського історика Івана Михайловича Бондаренка (1873–1911). Головними джерелами для написання статті є матеріали персонального архіву І. Бондаренка, його друковані праці, матеріали діловодства навчальних закладів. This article is devoted to studying the life and studies of the Odessa historian I.M. Bondarenko (1873–1911). The work is written the basis of the archival and published sources, the majority of which is entered to scientific turnover in the given context for the first time.