До питання про національну ідентифікацію істориків України другої половини XIX – початку XX ст. - Богдашина, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2011)
У статті визначені критерії приналежності науковців різних регіонів України до тієї чи іншої національної історіографії, показані фактори
широкого поширення подвійної лояльності багатьох істориків. The article determines the criteria of the belonging of scholars of
Ukraine’s different regions to this that or national historiography and shows
the factors of the wide spread of many historians’ double loyalty.