Еволюція історичних уявлень про Україну в середньовічній Франції до середини ХVІІ ст. - Луняк, Є. (Історіографічні дослідження в Україні, 2011)
У статті розглянуто стан ознайомлення французької громадськості ХІ-ХVІІ ст. з Україною, проаналізовано причини цікавості французів до цієї країни на тлі історичних взаємин України та Франції. Автор простежує еволюцію французьких історичних досліджень про Україну у Франції. The author considers the state of acquaintance of the French society of the XVII century with Ukraine, analyses the reasons of the interest the French took in this country on the phone of the historical relations between Ukraine and France and traces the evolution of the French historical studies in Ukraine.