Місце ризиків у системі фінансового моніторингу операцій банківської установи - Дзедзик, І.Б. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Враховуючи інтенсивний розвиток глобалізаційних та інноваційних процесів у банківській системі, стверджується, що жоден банк не може існувати без ефективної системи управління ризиками. Акцентується увага на виконанні банківськими установами функції фінансового моніторингу та реалізації ризикоорієнтованого підходу під час здійснення даного виду операцій. Учитывая интенсивное развитие глобализационных и инновационных процессов в банковской системе, утверждается, что ни один банк не может существовать без эффективной системы управления рисками Акцентируется внимание на выполнении банковскими учреждениями функции финансового мониторинга и реализации рискоориентированного подхода при осуществлении данного вида операций. Taking into account intensive development of global and innovative processes in the banking system, it is possible to assert that not a single bank can exist without effective control system by risks. Attention is accented on implementation of the financial monitoring function and realization of banking institutions risk–based approach during realization of this type of operations.