Російська історіографія сталінських репресій (кінець 1980-х – 2000-х рр.) - Терлецька, І. (Історіографічні дослідження в Україні, 2011)
В статті аналізується процес вивчення в Росії протягом кінця
1980-х – 2000 – х рр. політичних, соціальних, національних репресій за
часів Й.Сталіна. Звертається увага на дискусійний характер сучасної
історіографії сталінізму в Росії. Джерельну базу статті складають надруковані документальні джерела, монографії, наукова періодика. The article contains an analysis of Russia’s process of studies in political,
social and national repressions in Stalin’s time throughont the end of
the 1980-s-2000. The author draws attention to the discussional essence of
Russia’s modern historiography of Stalinism. The source base of the article
is made up by published documentary sources, monographs, scientific periodicals.