Концепція управління розвитком туристично-рекреаційного кластеру - Куніцин, С.В. (Культура народов Причерноморья, 2010)
Метою статті є розробка концепції управління розвитком підприємств туристично-рекреаційного кластеру та обґрунтування особливостей формування й використання відповідного механізму. Для реалізації поставленої мети, та з оглядом на найбільш розповсюджене розуміння концепції як системи поглядів, щодо розуміння, бачення й трактування певних явищ, предметів та процесів (як конструктивного принципу, що пояснює реалізацію певного задуму), пропонується використання теорії множин для формалізованого представлення механізму управління розвитком туристично-рекреаційного кластеру (МУРТРК).