Модифіковані дієслова з домінуючою семою операційного порівняння (на матеріалі сучасної німецької мови) - Іванюк, Н.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В зависимости от статуса семы операционального сравнения (ОС) в семантической структуре глаголов, мы разделяем их на три группы: глаголы с доминирующей семой ОС, модифицированные глаголы с доминирующей семой ОС,
глаголы с имплицитной семой ОС. Модифицированные глаголы с доминирующей семою ОС впервые проанализированы в плане корреляции их логикосемантической и синтаксической валентностей. Залежно від статусу семи операційного порівняння (ОП) в семантичній
структурі дієслів, ми розподіляємо їх на три групи: дієслова з домінуючою семою ОП, модифіковані дієслова з домінуючою семою ОП, дієслова з
імпліцитною семою ОП. Модифіковані дієслова з домінуючою семою ОП вперше проаналізовано в плані кореляції їх логіко-семантичної та синтаксичної валентностей. Depending on the status of the operative comparison (OC) seme in their semantic
structure, verbs are divided into three groups: the verbs with the dominant seme
of OC, modified verbs with the dominant seme of OC and the verbs with the implicit seme of OC. The modified verbs with the dominant seme of operative comparison
are analysed in terms of their logical semantic and syntactic valencies correlation.