В.М. Мігірін - попередник когнітивної лінгвістики - Зеленько, А.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В.Н. Мигирин – предшественник структурной лингвистики. В указанной статье рассматриваются принципы отражающей грамматики В.Н. Мигирина, и утверждается тезис о том, что ученый был предшественником структурной, а опосредованно – и когнитивной лингвистики. В.М. Мігірін – попередник структурної парадигми. У вказаній розвідці
аналізуються принципи відображаючої граматики В.М. Мігіріна й
обґрунтовується теза, що вчений був попередником структурної, а опосередковано – й когнітивної лінгвістик. V.N. Migirin – is the predecessor of structural linguistics. In this article the author
speaks about principles of reflective grammar of W.M. Migirin and emphasizes, that
he was the predecessor of structural and cognitive linguistics.