Апелятиви середньоанглійської мови, реконcтруйовані на матеріалах історичної антропонімії (композити з другим компонентом – man) - Добровольська, О.Я. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Названия фамильного типа сохраняют в своих основах утерянные на сегодняшний день слова или значения слов. На материале названий фамильного
типа среднеанглийского периода реконструируются более двух десятков утерянных апеллятивов-названий людей по профессии и занятию, по своей структуре являющиеся композитами со вторым компонентом -man. Назви прізвищевого типу зберігають у своїх основах втрачені на сьогодні
слова або значення слів. На базі назв пізвищевого типу середньоанглійського
періоду реконструюються понад два десятки втрачених апелятивів-назв людини за професією та заняттям, що є за своєю структурою композитами з другим
компонентом -man. Bynames reflect the vocabulary which served the basis of their formation. The
article deals with more than twenty of such words, which were lost in the course of
time. These words are compouds with the second element -man, and belong to the
lexico-semantic group of professional names.