Женский роман в гендерной перспективе - Колесниченко, Н.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье излагаются результаты анализа становления и развития англо- и
немецкоязычного женского романа – от канонического, через эмансипированный, к постфеминистскому, – в связи с широким распространением идей феминизма и опирающихся на них гендерных исследований. У статті представлено результати аналізу становлення й розвитку англо- та
німецько-мовного жіночого роману – від канонічного, через емансипований до
постфеміністського, – у його зв'язку з широким розповсюдженням ідей
фемінізму та породженими останнім гендерними дослідженнями. The article offers the results of the author's analysis of Romance in the USA, UK
and Germany, following its development from the Canon, through the Emancipated,
to the present-day Post-feminist, all stages connected with and influenced by the
growth of the ideas of feminism and Gender Studies.