Стилі керівництва як моделі вербальної поведінки у корпоративному дискурсі - Ананко, Т.Р. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья посвящена анализу лингвистических особенностей директивного и демократического стилей руководства как распространенных моделей вербального поведения в корпоративном дискурсе. Внимание уделяется также гендерному фактору, который учитывается при авторитарном коммуникативном поведении. Стаття присвячена аналізові лінгвістичних особливостей директивного та демократичного стилів керівництва як поширених моделей вербальної поведінки у корпоративному дискурсі. Увага приділяється також гендерному фактору, який враховується в авторитарній комунікативній поведінці. The article is dedicated to the analysis of linguistic peculiarities of the directive and democratic management styles as models of the verbal behaviour in the corporate discourse. Attention is also paid to the gender factor, which is considered in the authoritarian communicative behaviour.