Семантичні особливості номінацій на позначення інфекційних кишкових хвороб (на матеріалі говірок Кіровоградщини) - Вікторіна, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье сделан лексико-семантический анализ названий на обозначение
инфекционных кишечных заболеваний, зафиксированных в говорах Кировоградской области. В этой тематической группе выделены семемы, выявлен количественный состав репрезентантов семем. Выявлены ареалы распространения лексических и фразеологических единиц. Проанализированы общность и
различие семантического значения собранного материала и литературного
языка. У статті проведено лексико-семантичний аналіз назв на позначення
інфекційних кишкових хвороб, зафіксованих у говірках Кіровоградщини. У зазначеній тематичній групі виокремлено семеми, виявлено кількісний склад репрезентантів семем. Визначено ареали поширення лексичних і фразеологічних
одиниць. Проаналізовано спільність і відмінність семантичного значення
зібраного матеріалу і літературної мови. The lexico-semantic analysis of the names of the skin infectious diseases fixed
in the Kirovohrad dialects is carried out in the article under consideration. In the
mentioned thematic group sememes are singled out and the quantitative analysis of
the representatives of the sememes is held. The areal expansion of the lexical,
phraseological units was defined. The community and the difference of the semantic
meaning of the collected material and the literary language were analyzed.