Національно-культурний компонент семантики предметів побуту у фразеологізмах сучасної німецької мови - Т.В. Гонта, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Проблема проявления национально-культурной специфики ФЕ немецкого
языка с названиями предметов быта рассматривается на трёх уровнях: уровень семантики отдельного лексического компонента ФЕ, уровень прямого значения фразеологического прототипа, уровень целостного значения словесного
комплекса. Проблема виявленя національно-культурної специфіки ФО німецької мови з
назвами предметів побуту розглядається на трьох рівнях: рівень семантики окремого лексемного компонета ФО, рівень прямого значення фразеологічного
прототипа, рівень цілісного значеня словесного комплексу. In German language the problem of the presence of national-cultural specific of
the phraseological units with the names of the household items are considered on
three levels: the level of the meaning of the separate lexical component, the level of
direct meaning of phraseological prototype, the level of the whole meaning of the
verbal complex.