Функціональні морфонологічні класи приголосних при творенні віддієслівних дериватів в українській мові - Демешко, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье рассматриваются особенности морфонологической корреляции и
функциональные морфонологичекие классы согласных при образовании отглагольных дериватов, определяется понятие и статус морфонемы, морфонологической палатальности, сильных и слабых морфонологических позиций. У статті розглядаються особливості морфонологічної кореляції і
функціональні морфонологічні класи приголосних при творенні віддієслівних
дериватів, з'ясовується поняття і статус морфонеми, морфонологічної палатальності, сильних і слабких морфонологічних позицій. The article deals with morfonological interchahges and functional morfonological
classes of consonants in the course of making verbal derivatives; it analyses morfonological
positions of deverbatives.