Besonderheiten der Realisierung von prosodischen Parametern in der Predigt: Ergebnisse der experimentell-phonetischen Untersuchung - Скрипняк, Т.Л. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Prosody effects perception and evaluation of a sermon by a recipient who attaches
his own connotative meaning to the oral text. Results of auditive and acoustic
analysis show differences in prosodic realization of sermon fragments. Method of
semantic differential allows to fix changes in reactions and perception of recipients
during listening of a sermon. Просодія висловлювання впливає на сприйняття та оцінку усного текста
проповіді реципієнтом, який надає прослуханому тексту своє власне конотативне значення. Результати аудиторського та акустичного аналізу виявляють
відмінності в просодичній організації фрагментів проповіді. Метод семантичного
диференціалу дозволяє зафіксувати зміни у реакціях та сприйнятті респондентів під час прослуховування усного тексту. Просодия высказывания оказывает влияние на восприятие и оценку усного
текста проповеди адресатом, который придает сказанному свое собственное
коннотативное значение. Результаты аудиторского и акустического анализа
констатируют отличия в просодическом оформлении фрагментов проповеди.
Метод семантического дифференциала позволяет зафиксировать изменения в
реакциях и восприятии испытуемых в процессе прослушивания устного текста.