Актуалізація позатекстових аспектів прецедентності дилогії Л. Керрола при інтертекстуальних взаємодіях - Чорновол-Ткаченко, Р.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Проблема прецедентности текста рассматривается в свете теории интертекстуальности. Комплекс аспектов прецедентности определяется как форма
существования прецедентного текста в коммуникации лингвокультурного сообщества. Внетекстовые аспекты прецедентности определяются как интегрирующие отдельный текст в тезаурус прецедентних текстов и актуализируемые
при интертекстуальных отношениях. В статье выделены онтологические, темпоральные, качественные аспекты прецедентности дилогии Л. Кэрролла. Проблема прецедентності тексту розглядається в аспекті теорії
інтертекстуальності. Комплекс аспектів прецедентності визначається як форма
існування прецедентного тексту в комунікації лінгвокультурної спільноти. Позатекстові аспекти прецедентності визначаються як ті, що зумовлюють інтеграцію
окремого тексту до тезаурусу прецедентних текстів і актуалізуються при
інтертекстуальних відносинах. У статті виокремлено основні онтологічні, темпоральні і якісні аспекти прецедентності дилогії Л. Керрола. The problem of textual precedence is viewed within the framework of the theory
of intertextuality. A cluster of aspects of precedence is defined as a form of textual
existance in the discourse of a communicating group. Extra-textual aspects of precedence
are integrating the text into the thesaurus of pre-texts and are verbalized
during intertextual contacts. The article singles out the ontological, temporal, and
quality aspects of precedence of Lewis Carroll's tales.