Фреймовий аналіз англійської автомобільної термінології (з деталізацією термінополя "двигун") - Фогель, Г.Б. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Английская автомобильная терминология рассматривается сточки зрения когнитивного исследования языковых явлений при помощи фреймового анализа. Устанавливается взаимоотношение содержания терминов "концепт", "понятие", "значение", "фрейм". Предлагается концептуальная схема подсистемы "двигатель", принципы составления которой могут быть экстраполированы на другие терминосистемы. Англійська автомобільна термінологія розглядається з точки зору когнітивного вивчення мовних явищ за допомогою фреймового аналізу. Встановлено взаємовідношення змісту термінів "концепт", "поняття", "значення", "фрейм". Представлено концептуальну схему підсистеми "двигун", принципи складання якої можуть бути екстрапольовані на інші терміносистеми. English automobile terminology is investigated from the cognitive language studying point of view with the help of frame analysis. The article represents correlation between such terms as "concept", "notion", "meaning", "frame". It is suggested subsystem "engine" conceptual scheme, the principles of which can be extrapolated on different terminological systems.