Тероризм, антитероризм і англійська мова: особливості функціонування запозичених ономастичних одиниць - Семенчук, А.Б. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Статья посвящена исследованию особенностей ассимиляции заимствованных названий экстремистских движений и организаций в лексическую систему современного английского языка. Ономастические единицы анализируются с позиции метода компонентного анализа. Иллюстративный материал отобрано из новейших периодических изданий англоязычных стран и лексикографических пособий. Стаття присвячена дослідженню особливостей асиміляції запозичених назв екстремістських рухів та організацій у лексичній системі сучасної англійської мови. Ономастичні одиниці аналізуються з позиції метода компонентного аналізу. Ілюстративний матеріал відібрано із новітніх періодичних видань англомовних країн та лексикографічних посібників. The article focuses on the research of functional specifics of assimilation of some onomastic units borrowed into the English language. The author examines these proper names with the help of the method of component analysis.