Роль и значение символа в обряде - Яковлева, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье анализируются понятия "миф", "символ", "мифологическое сознание" с учетом современных исследований философии, нейрофизиологии, лингвистике. Рассматриваются актуальные значения символа "круг" в свадебном
обряде. У статті аналізуються поняття "міф", "символ", "міфологічна свідомість" з
урахуванням сучасних досліджень у філософії, нейрофізіології, лінгвістиці. Розглядаються актуальні значення символу "коло" у весільному обряді. The article analyses such conceptions as "myth", "symbol", "mythological consciousness"
on the grounds of modern research in philosophy and neurophysiology
and linguistics. Topical meanings of the symbol "circle" in wedding custom are described
in the article.