Емотивно-забарвлені дієслова у різних типах дискурсу - Чуян, С.О. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Эмотивные глаголы рассматриваются в слабопереходном, фоновом и
сильнопереходном подклассах в разных типах дискурса. Определяется ряд
общих черт эмотивных глаголов в разных подклассах переходности. Анализируется минимальная глагольная валентность эмотивного переходного глагола. Емотивні дієслова розглядаються у слабоперехідному, фоновому та сильперехідному підкласах у різних типах дискурсу. Виявляється ряд загальних рис
емотивних дієслів у різних підкласах перехідності. Аналізується мінімальна
діслівна валентність емотивного перехідного дієслова. The author examines emotionally coloured verbs in strongly transitive, neutral
and weakly transitive subclasses of transitivity in different types of discourse. A
number of general features of emotionally coloured verbs are specified in different
subclasses of transitivity. Minimal valency of emotionally coloured transitive verbs is
analyzed.