Лексична лакуна як об'єкт лінгвістичних досліджень - Пуганова, К.Л. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье осуществлен теоретический обзор проблемы лакунарности, как одного из основных вопросов при реконструкции языковой картины мира. Представлена классификация лексических лакун на материале сопоставления украинского, русского и английского языка. В статті зроблено теоретичний огляд проблеми лакунарності як одного з основних питань при реконструкції мовної картини світу. Представлена класифікація лексичних лакун на матеріалі зіставлення української, російської та англійської мови. This paper is a theoretical review on lacunarity as one of the main problems in reconstruction of the linguistic picture of the world. A classification of lexical lacunae has been suggested using the material of comparison of the Ukrainian, Russian and English languages.