Семантична мотивація назв професій у сучасній українській та англійській мовах - Риженко, С.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье исследуются мотивированные наименования профессий в современном украинском и английском языках c точки зрения сопоставительного
анализа. В семантической структуре наименований определяются мотивационные признаки и выделяются общие и специфические черты мотивационных
отношений лексем двух языков. В статті досліджуються мотивовані найменування професій у сучасній українській та англійській мовах з точки зору зіставного аналізу. В семантичній
структурі найменувань визначаються мотиваційні ознаки і виділяються загальні
та специфічні риси мотиваційних відносин лексем двох мов. The article deals with motivated names of professions in modern Ukrainian and
English languages from the viewpoint of comparative analysis. Motivational criteria
are defined in the semantic structure of the names and common and specific features
of motivation relations of lexemes in two languages are singled out.