Образність готичного оповідання: лінгвокогнітивний аспект (на матеріалі творів Е. По, А. Бірса та Х. Лавкрафта) - Шурма, С.Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Образность готического рассказа исследуется с точки зрения когнитивной
поэтики. Готический рассказ рассматривается как жанр, которому свойственны
определенные концептуальные доминанты. Последние определяются путем
выявления когнитивных механизмов, благодаря которым создаются словесные
поэтические образы. Образність готичного оповідання досліджується в руслі когнітивної поетики.
Готичне оповідання розглядається як жанр, якому притаманні певні концептуальні домінанти. Ці останні визначаються шляхом виявлення когнітивних механізмів, завдяки яким утворюються словесні поетичні образи. This paper considers imagery of American Gothic Short Story from the cognitive
poetics perspective. The notion of Gothic Short Story as a genre is characterized by
certain conceptual dominants. The latter are determined by way of revealing the
cognitive mechanisms behind verbal poetic images.