Спільність вокабуляру французької та української мов (семантико-етимологічний аспект) - Роменська, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Явление, о котором идет речь, связано с проблемой языковых контактов. С
давних времен пересечение и взаимодействие разноязычных людей приводили к разнообразным последствиям относительно их родного языка. Взаимные
проникновения существуют в виде заимствований либо в виде так называемого "следа", либо другого параллельного существования той же древнейшей
формы слова в разных языках, где эта форма изменяется и развивается по законам языка – заимствователя, храня при этом начальную семантическую составляющую. Явище, про яке йдеться, пов'язане з проблемою мовних контактів. З давніх
давен перетинання та взаємодія різномовних людей призводили до
різноманітних наслідків щодо їхньої рідної мови. Взаємні проникнення існують у
вигляді запозичень або у вигляді так званого "сліду", або інакше паралельного
існування тієї ж самої прадавньої форми слова в різних мовах, де ця форма
змінюється та розвивається за законами мови – запозичувачки, зберігаючи при
цьому початкову семантичну складову.