Лінгвофілософські виміри техносфери сучасного буття (на матеріалі інновацій англійської мови) - Махачашвілі, Р.К. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Работа посвящена определению и изучению ряда методологических параметров и принципов позиционирования англоязычной лингвотехносферы в координатах современного бытия. В частности, рассмотрению подлежат философские (онтологические и антропологические) измерения категоризации сферы новейших технологий с точки зрения её специфической, лингвальной природы. Роботу присвячено визначенню та дослідженню низки методологічних параметрів та засад позиціонування англомовної лінгвотехносфери у координатах сучасного буття. Зокрема, розгляду підлягають філософські (онтологічні та
антропологічні) виміри категорізації сфери новітніх технологій з огляду на її
специфічну лінгвальну природу. The article deals with determination and study of methodological parameters and
principles of the English lingual technosphere range. Particularly, the philosophic
(ontological as well as anthropologic) dimensions of the technosphere categorization
are analyzed through the aspect of its specific, lingual nature.