Гендерний аспект вивчення жаргонної лексики - Таран, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье определяется понятие "общий жаргон", обосновывается актуальность гендерного подхода к изучению жаргонизмов. На материале выборок из
словарей, художественной литературы, по результатам проведенного автором
психолингвистического эксперимента осуществляется семантический анализ,
определяются способы образования жаргонизмов на обозначение женщин в украинском языке. У статті визначається поняття "загальний жаргон", обґрунтовується актуальность ґендерного підходу до вивчення жаргонізмів. На матеріалі вибірок зі
словників, художньої літератури, за результатами проведеного автором психолінгвістичного експерименту здійснюється семантичний аналіз, визначаються
способи утворення жаргонізмів на позначення жінок в українській мові. The author of the article defines the concept "general jargon", bases actuality of
gender aspect of jargon words investigation. Using dictionaries, literature and the results
of psycho-linguistic experiment, the author analyses semantic and formation
ways of jargon words for designation of women in Ukrainian.